Receptek

Őfelsége I. Ferenc József császár és király kedvenc levese

Őfelsége I. Ferenc József császár és király kedvenc levese

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db nagy articsókatalp
  • 200 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 50 g zellergumó
  • 50 g póréhagyma
  • 1 ek liszt
  • 2 csésze húsleves
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze tejszín
  • só, frissen őrölt fehér bors
  • 40 g főtt, füstölt marhanyelv
  • 20 g fekete szarvasgomba

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldségeket vajon, közepes lángon megpirítjuk, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük és felöntjük a húslevessel, tejjel, tejszínnel. Ízesítjük sóval, borssal. Lassú tűzön kevergetve puhára főzzük. Simára turmixoljuk a zöldségeket, majd átszűrjük egy kisebb edénybe. A főtt marhanyelvet és a szarvasgombát vékony metéltre vágjuk. Forró levesescsészébe tálaljuk, majd megszórjuk vágott szarvasgombával és füstölt marhanyelvvel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.