Receptek

Olasz rizsgombóc vargányával (arancini)

Olasz rizsgombóc vargányával (arancini)

Gálicz István és Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 l zöldségalaplé
  • 50 dkg rizottórizs
  • 50 dkg vargánya
  • sáfrány
  • 10 dkg vaj
  • 30 g parmezán
  • 10 dkg mozzarella
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉSE:
A vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a rizst és áthevítjük. Folyamatosan kevergetve készítjük, felöntjük először fél deci borral, majd amikor elpárolgott, újabb fél decivel, majd a maradékkal. Az alaplevet kiforraljuk a sáfránnyal, és ezt is fokozatosan a rizshez adjuk, amíg szinte teljesen meg nem puhul. Hozzákeverjük a lepirított vargányát, vajjal krémesítjük, parmezánnal ízesítjük. Kiterítjük egy tepsire és kihűtjük. Amikor kihűlt, 6-7 cm-es golyókká formázzuk, közepébe egy darab mozzarellát teszünk. Lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább