Jahni László receptje
2019. május 16.- 80 dkg őzcomb
- 1/2 dl olívaolaj
- 1,5 l zöldségalaplé
- 150 g sárgaborsó
- 1 csomag koriander
- 60 dkg sütni való burgonya
- narancshéj
- zsiradék a sütéshez
- kakukkfű, babérlevél
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A sárgaborsót beáztatjuk. Az őzcombot (lehetőleg hűtőben, szárazon érlelt húst használjunk) négy egyforma darabra vágjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, forró serpenyőben minden oldalát megpirítjuk. A cserépedénybe beleöntjük a forró alaplevet, beletesszük az áztatott sárgaborsót és az elősütött őzcombokat. Lefedjük, és 150 °C-os sütőben puhára pároljuk. A sárgaborsót turmixoljuk vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a durvára vágott koriandert, a reszelt narancshéjat és az olívaolajat. Simára keverjük, majd az elkészített őzcombbal és zsírban kisütött burgonyával tálaljuk.

őz , sárgaborsó , koriander , burgonya , narancs , kakukkfű , babérlevél