Receptek

Pájsli

Borbás Marcsi receptje

2021. január 11.
  • 40 dkg sertéstüdő
  • 30 dkg sertésnyelv
  • 30 dkg sertésszív
  • 2-3 citrom
  • 1 evőkanál mustármag
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál egész fekete bors
  • 1 kávéskanál koriander
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 marék fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • liszt, mustár, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tüdőt, nyelvet és szívet megtisztítottuk és hideg vízben áztattuk néhány órát, időnként lecserélve a vizet.


Ezután a húsokat nagyobb darabokra vágva a fűszerekkel, sóval és hagymákkal, valamint citromlével megabáltuk. A teljesen puha húsokat vékony csíkokra vágtuk, és átszűrtünk rá az abaléből annyit, hogy jól ellepje a húsokat. Újból felforraltuk az ételt, és lisztes tejföllel behabartuk. A végén jó minőségű mustárral és cukorral ízesítettük.

Petrezselymes zsemlegombóccal az igazi.


Nekem savanykásabban ízlett, így jó sok citromot nyomtam rá.


sertéstüdő , sertésnyelv , sertésszív , citrom , mustármag , babérlevél , koriander , vöröshagyma , fokhagyma , tejföl , mustár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra