Borbás Marcsi receptje
2021. január 11.- 40 dkg sertéstüdő
- 30 dkg sertésnyelv
- 30 dkg sertésszív
- 2-3 citrom
- 1 evőkanál mustármag
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál egész fekete bors
- 1 kávéskanál koriander
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 marék fokhagyma
- 2 dl tejföl
- liszt, mustár, só
Ezután a húsokat nagyobb darabokra vágva a fűszerekkel, sóval és hagymákkal, valamint citromlével megabáltuk. A teljesen puha húsokat vékony csíkokra vágtuk, és átszűrtünk rá az abaléből annyit, hogy jól ellepje a húsokat. Újból felforraltuk az ételt, és lisztes tejföllel behabartuk. A végén jó minőségű mustárral és cukorral ízesítettük.
Nekem savanykásabban ízlett, így jó sok citromot nyomtam rá.
sertéstüdő , sertésnyelv , sertésszív , citrom , mustármag , babérlevél , koriander , vöröshagyma , fokhagyma , tejföl , mustár