Ruprecht László receptje
2020. március 12.- 400 g zöldborsó
- 150 g petrezselyemgyökér
- 25 g petrezselyem
- 150 g vaj
- 15 ml hidegen sajtolt tökmagolaj
- 250 ml tejszín
- 350 ml zöldségalaplé
- 1 szál újhagyma
- só, cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A petrezselyemgyökeret vékony karikákra vágjuk, vajon gyengén megpirítjuk, felengedjük annyi tejszínnel, hogy ellepje, sóval ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, vajat adunk hozzá és krémesre turmixoljuk. A zsenge zöldborsót a hidegen sajtolt tökmagolajon és vajon vékonyra karikázott újhagymával átmelegítjük, sóval, cukorral ízesítjük, meleg zöldségalaplével felengedjük, majd a borsót puhára főzzük. Ha a borsó megpuhult, a negyedrészét kivesszük, vajjal krémesre turmixoljuk, majd a petrezselyemkrémmel együtt visszatesszük az egészben maradt zöldborsóhoz. Az egészet összemelegítjük, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük.

borsó , tejszín , petrezselyem , zöldborsó