Receptek

Passiógyümölcsös sajttorta

Katona András receptje

2021. március 17.
  • 240 g mascarpone
  • 3 db tojás
  • 300 g cukor
  • 150 ml habtejszín
  • 100 ml passiópüré
  • 1 db friss passiógyümölcs
  • 150 g zabkeksz
  • 50 g kókuszreszelék
  • 150 g tisztított vaj
  • 1 db lime
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elektromos habverővel elkezdjük felverni, közben egy kis lábosban 150 g cukrot kevés vízzel elkezdünk hevíteni, majd amikor eléri a 118 °C-ot, hozzáadjuk a tojássárgájához, és addig keverjük, amíg szobahőmérsékletű nem lesz (ez a pâte à bombe). Ezután hozzákeverjük a mascarponét, a passiópürét és a felvert tejszínhabot.

Formába tesszük, majd kihűtjük.


A zabkekszet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tisztított vajat és a lime-héjat, majd 175 °C-os sütőben 5-6 percig sütjük.

Kivesszük és hagyjuk kihűlni. A kókuszreszeléket serpenyőben szárazon megpirítjuk. 150 g cukrot kevés vízzel felforralunk, míg eléri a 120 °C-ot, majd hozzáadjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjéhez, folyamatos kevergetéssel kihűtjük és habzsákba töltjük (ez az olasz meringue).


Tálaláskor a tetejét lángszóróval megpirítjuk.




mascarpone , tojás , habtejszín , passiópüré , zabkeksz , passiógyümölcs , kókuszreszelék , lime , tisztított vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra