Receptek

Pirított rókagomba

Pirított rókagomba

Segal Viktor receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 1/2 kg rókagomba megtisztítva
  • 1 fej salotta hagyma finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 ek petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek málnaecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek hideg vaj felkockázva
  • 2 kis bagett hosszában félbevágva, megpirítva
ELKÉSZÍTÉSE:

A rókagombát forró serpenyőben nagy lángon, olívaolajon elkezdjük pirítani. Amikor a gomba félig elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a málnaecettel. További 2-3 percig állandóan kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a hideg vajat, és folytonos kevergetés mellett lehúzzuk a tűzről. Amint a vaj elolvadt, a ropogós bagettre halmozva tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.