Várvizi Péter receptje
2019. szeptember 13.- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 1 db tojás
Pisztáciás mandulakrém
Hozzávalók:
- 250 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 200 g mandulaliszt
- 50 g liszt (BL55)
- 25 g pisztáciapaszta
- 20 ml rum
- 600 g szilva
Pisztáciás mandulakrém elkészítése:
A vajat a kristálycukorral egy keverőüstben kihabosítjuk. Beletesszük egyesével az egész tojásokat, a mandulalisztet, a lisztet, a pisztáciapasztát és a rumot. Ismét jól kihabosítjuk. A tepsibe tett kinyújtott linzertésztára egyenletesen rákenjük a mandulakrémet, erre helyezzük a megmosott, felezett, kimagozott szilvákat. Ezután tegyük előmelegített, 170 °C-os sütőbe 35-40 percre, amíg a pisztáciás mandulakrém szép aranysárga színűre meg nem sül. Hagyjuk kicsit kihűlni. Tálaláskor egy kis áfonyát, habcsókot és egy gombóc fahéjfagylaltot adhatunk hozzá.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/07/Pisztacias-mandulakremes-szilvatorta-fahejfagylalttal-770x_.jpg?token=92b1409e010c73987f6cf8ad2132bfdd)
szilva , rum , pisztáciapaszta , tojás , vaj , liszt , mandulaliszt