A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pisztáciás-mandulakrémes szilvatorta fahéjfagylalttal

Várvizi Péter receptje

2019. szeptember 13.
  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 1 db tojás

Pisztáciás mandulakrém
Hozzávalók:

  • 250 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 200 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 200 g mandulaliszt
  • 50 g liszt (BL55)
  • 25 g pisztáciapaszta
  • 20 ml rum
  • 600 g szilva
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tésztához a lisztet és a hideg, felkockázott vajat elmorzsoljuk, a legjobb robotgépben, hogy a vaj ne olvadjon meg. Adjuk hozzá a cukrot és az egész tojást, gyorsan gyúrjuk össze, majd lefóliázva 2-3 órára tegyük hűtőbe. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki, helyezzük egy kb. 30x40 centis tepsibe, és tegyük félre.

Pisztáciás mandulakrém elkészítése:
A vajat a kristálycukorral egy keverőüstben kihabosítjuk. Beletesszük egyesével az egész tojásokat, a mandulalisztet, a lisztet, a pisztáciapasztát és a rumot. Ismét jól kihabosítjuk. A tepsibe tett kinyújtott linzertésztára egyenletesen rákenjük a mandulakrémet, erre helyezzük a megmosott, felezett, kimagozott szilvákat. Ezután tegyük előmelegített, 170 °C-os sütőbe 35-40 percre, amíg a pisztáciás mandulakrém szép aranysárga színűre meg nem sül. Hagyjuk kicsit kihűlni. Tálaláskor egy kis áfonyát, habcsókot és egy gombóc fahéjfagylaltot adhatunk hozzá.




szilva , rum , pisztáciapaszta , tojás , vaj , liszt , mandulaliszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra