Receptek

Pondicherry borsos teafagylalt

Pondicherry borsos teafagylalt

Segal Viktor receptje (4 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 1 db csillagánizs
  • 4 szem zöld kardamom
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 ek fekete tealevél
  • 1 tk egész indiai pondicherry bors
  • csipet só

MENTÁS KEKSZMORZSA

HOZZÁVALÓK:

  • 4 tk vajas keksz
  • 1 tk mentalevél
  • 1 tk sótlan mogyoró

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt forráspontig melegítjük a csillagánizzsal, a kardamommal, a reszelt gyömbérrel, a tealevelekkel, a pondicherry borssal és a csipet sóval. A tojássárgáját habverővel, fehéredésig keverjük a cukorral. Lassan hozzáöntjük a forró tejszínt. Átszűrjük. Egy akkora lábasban, amelynek a tetején kényelmesen elfér egy keverőtál, vizet forralunk. Az edény alja semmiképpen ne érjen a vízhez. A tálba öntjük a tojásos krémet, majd állandó keverés mellett, vízgőz fölött krémesre sűrítjük. Hűtjük, majd fagylaltgépben (vagy tepsibe öntve, félóránként átkeverve, 4-6 óra alatt) készre fagyasztjuk. A friss mentaleveleket aprítógépben ledaráljuk a mogyoróval és a keksszel. Tálaláskor a maradék pondicherry borsot durvára törjük, és megszórjuk vele a fagylaltot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.