Receptek

Rakott kelkáposzta tejfölhabbal

Varjú Viktor receptje

2020. április 1.
  • 1 kg kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk köménymag
  • 3 db csirkecomb
  • 50 g kacsazsír
  • 100 g vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fűszerpaprika

Tejfölhab
Hozzávalók:

  • 200 g zsíros tejföl
  • 100 g tejszín

Összeállítása
Hozzávalók:

  • 2 csésze főtt rizs
  • 1/2 csokor friss majoránna vagy snidling
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kelkáposztát leveleire szedjük, és a szép, világos, erezett leveleket kiszúrjuk. A leeső darabokat metéltre vágjuk. Mindkét káposztaformát köménnyel, sóval, fokhagymával ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük, majd jeges vízben lehűtjük. A csirkecombokat kicsontozzuk, bőrüket eltávolítjuk és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Kacsazsíron megpirítjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a paradicsomot, kb. 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkét, és pörköltet készítünk.

Tejfölhab elkészítése: Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, majd szifonba töltjük. Felhasználásig hidegen tartjuk.

Összeállítás elkészítése: A csirkepörköltet összekeverjük a rizzsel, a metéltre vágott káposztával, és friss majoránnát vágunk bele. A tányérra egy gyűrűformát helyezünk, beletöltjük a rizses csirkét, majd a tetejére teszünk egy kiszúrt kelkáposztalevelet. Tejfölhabbal tálaljuk.


fűszerpaprika , fokhagyma , , köménymag , csirkecomb , paradicsom , paprika , kelkáposzta , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra