Thomas Keller receptje
2020. július 24.Ratatouille (lecsó) hozzávalók:
- 3 db különböző színű fél kaliforniai paprika, magház nélkül
 - 2 evőkanál szűz olívaolaj
 - 1 teáskanálnyi apróra vágott fokhagyma
 - 1/2 evőkanál felkockázott salotta hagyma
 - 3 db meghámozott, kockára vágott lédús paradicsom
 - 1 szál friss kakukkfű
 - 1 szál petrezselyem
 - 1/2 babérlevél
 - 1 db felkarikázott cukkini
 - 1 db felkarikázott padlizsán
 - negyed tök felkockázva
 - 4 db karikára vágott datolyaparadicsom
 - kis kávéskanálnyi szárított kakukkfű
 - 1 evőkanál balzsamecet
 - só és frissen őrölt bors
 
Várjuk meg, amíg kihűlnek, hámozzuk meg őket, vágjuk apró darabokra. Serpenyőben (alacsony hőfokon) 2 evőkanál olajban pároljuk puhára a fokhagymát és a hagymát, adjuk hozzá a paradicsomokat (levével együtt), a friss kakukkfüvet, petrezselymet, babérlevelet.

cukkini , padlizsán , paradicsom , kaliforniai paprika , olívaolaj , fokhagyma , salotta hagyma , kakukkfű , petrezselyem , babérlevél , datolyaparadicsom , tök , balzsamecet
                    
                
        



