Receptek

Hideg málnás gazpacho

Hideg málnás gazpacho

Gyurik Gábor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2-3 db paradicsom hámozva
  • 1 db kígyóuborka tisztítva
  • 1/2 szál szárzeller
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 ek sherryecet
  • 4 ek extra olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • 8-10 dkg málna

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket a fokhagyma kivételével kisebb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az ecettel, és pár órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük. Ezután egy erősebb turmixgépben az összes többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd ízesítjük és átpasszírozzuk. Tálalásig hűtőben tároljuk. 1-2 szelet kenyérbelet is turmixolhatunk a zöldségekhez, akkor viszont gluténérzékenyeknek már nem ajánlatos a fogyasztása. Tálaláskor betétként adhatunk hozzá uborka- és hagymakockákat, hámozott koktélparadicsomot és néhány szem friss málnát is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.