Tivadar György receptje
2018. március 9.- 60 dkg sertésmáj
- 20 dkg sertésvelő
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
- 10 dkg koktélparadicsom
- 1 dl vörösbor
- 1 ek paradicsompüré
- 1 kg burgonya
- 1 tk majoránna
- só, bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 dl étolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szeletelt hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszerpaprikát, a vörösbort és néhány percig forraljuk. A csíkokra vágott májat szintén hozzáadjuk, és kb. 15 percig pirítjuk.
Ízesítjük sóval, majoránnával, kakukkfűvel.
A velőt külön sós vízben leforrázzuk, és ezt is a raguhoz adjuk. Befejezésként koktélparadicsomot és ecetes gyöngyhagymát teszünk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és hideg sós vízben megfőzzük.
