A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sajttorta

Forgó Étterem receptje

2019. október 27.
  • 25 dkg omlós keksz,darálva
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg dió durvára darálva
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 ek tejszín
  • csipet fahéj

KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg mascarpone
  • 50 dkg tejföl (20%-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek keményítő
ADAG: 16 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
(1 db 26 cm átmérőjű tortaforma, kb. 14-16 adag)

A torta alapját jól összedolgozzuk és a tortaforma aljába egyenletesen elnyomkodjuk. A krémhez az alapanyagokat szintén jól összedolgozzuk (lehet robotgéppel is). Ezt a krémet töltjük az alapra, és 140 °C-os sütőben 50-55 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután már könnyen szeletelhető.



sajttorta , mascarpone , tejföl , tojás , porcukor , keksz , vaj , dió , mandula , fahéj , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra