A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Savanyúkáposzta-leves langyos csülöksalátával

Tivadar György receptje

2018. február 16.
  • 10 dkg füstölt zsírszalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg savanyú káposzta (apró)
  • 1 db kisebb füstölt-nyers csülök
  • só, bors
  • 4 db babérlevél
  • 3 szál újhagyma
  • 1 ktg friss petrezselyem
  • 1 db kápia paprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csülköt – a sertésfüllel megegyező technikával – feltesszük főni. Amikor megpuhult, kivesszük, a levét leszűrjük, és félretesszük a leveshez. A szalonnát kis kockákra vágjuk, egy lábosban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk az átmosott káposztát, felöntjük a csülök főzőlevével és puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt, és csomómentesre turmixoljuk. A csülköt összedaraboljuk, adunk hozzá vágott újhagymát, petrezselymet, kápia paprikát, frissen őrölt borsot és a leves tetejére halmozzuk.


csülök , savanyú káposzta , füstölt zsírszalonna , vöröshagyma , fokhagyma , babrélevél , újhagyma , petrezselyem , kápia paprika