Receptek

Savanyúkáposzta-leves langyos csülöksalátával

Savanyúkáposzta-leves langyos csülöksalátával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg füstölt zsírszalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg savanyú káposzta (apró)
  • 1 db kisebb füstölt-nyers csülök
  • só, bors
  • 4 db babérlevél
  • 3 szál újhagyma
  • 1 ktg friss petrezselyem
  • 1 db kápia paprika

ELKÉSZÍTÉSE:

A csülköt – a sertésfüllel megegyező technikával – feltesszük főni. Amikor megpuhult, kivesszük, a levét leszűrjük, és félretesszük a leveshez. A szalonnát kis kockákra vágjuk, egy lábosban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az átmosott káposztát, felöntjük a csülök főzőlevével és puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt, és csomómentesre turmixoljuk. A csülköt összedaraboljuk, adunk hozzá vágott újhagymát, petrezselymet, kápia paprikát, frissen őrölt borsot és a leves tetejére halmozzuk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.