A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Spanyol krokett

Bereznay Tamás receptje

2019. május 6.
  • 10 dkg serrano sonka
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa és étolaj a bundázáshoz és a sütéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet a fokhagymával és a kakukkfűvel felforraljuk, a tűzről lehúzva lefedjük, 10 percig állni hagyjuk és leszűrjük. A lisztből és a vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A sonkát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk és a besamelmártáshoz adjuk. Ezután ízesítjük sóval és kevés fehér borssal, majd hűtőben legalább 2-3 órát állni hagyjuk. Miután kihűlt, apró kroketteket formázunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

A tejet a fokhagymával és a kakukkfűvel felforraljuk, a tűzről lehúzva lefedjük, 10 percig állni hagyjuk és leszűrjük.
A lisztből és a vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A sonkát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk és a besamelmártáshoz adjuk. Ezután ízesítjük sóval és kevés fehér borssal, majd hűtőben legalább 2-3 órát állni hagyjuk. Miután kihűlt, apró kroketteket formázunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.


fokhagyma , kakkukkfű , serrano sonka , spanyol , krokett , vaj , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra