Receptek

Spanyol krokett

Spanyol krokett

Bereznay Tamás receptje

CROQUETAS

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg serrano sonka
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa és étolaj a bundázáshoz és a sütéshez

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet a fokhagymával és a kakukkfűvel felforraljuk, a tűzről lehúzva lefedjük, 10 percig állni hagyjuk és leszűrjük. A lisztből és a vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A sonkát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk és a besamelmártáshoz adjuk. Ezután ízesítjük sóval és kevés fehér borssal, majd hűtőben legalább 2-3 órát állni hagyjuk. Miután kihűlt, apró kroketteket formázunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.