A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült paprika juhtúróval töltve

Herczeg Gabriella receptje

2020. augusztus 6.
  • 2 db nagy kápia paprika
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 ek kukoricadara (3 dkg)
  • 3 dkg dió
  • 3 ág kakukkfű
  • 5 dkg parasztsonka
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek tejföl (4 dkg)
  • 2 ek virágméz
  • olívaolaj
  • fekete bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A sonkát apró kockákra vágjuk, a diót késsel durvára aprítjuk, a kakukkfű levélkéit lecsipkedjük.

A juhtúrót elkeverjük a kukoricadarával, puha vajjal, tejföllel, kakukkfűvel, sonkával, mézzel és dióval, borsozzuk, sózzuk, ha szükséges.

A paprikákat hosszában kettévágjuk, kiszedjük a csumát, magokat, ereket, majd szétosztjuk bennük a tölteléket. Olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük,

előmelegített sütőben 180 °C-on 30 percig sütjük.


juhtúró , kápia paprika , dió , kukoricadara , kakukkfű , vaj , tejföl , parasztsonka , méz , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra