Receptek

Sütőtökkrémleves szarvasgomba- és libamájcsíkokkal

Kalla Kálmán receptje

2020. augusztus 3.
  • 50 dkg sütőtök (kimagozva)
  • 1 csésze szárnyas húsleves
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze tejszín
  • 50 g vaj
  • 1 ek liszt
  • 80 g libamáj
  • 20 g érett szarvasgomba


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőtököt héjastól kb. 170 °C-os sütőben puhára sütjük, majd a sült tököt kikaparjuk a héjából.

Vajban felforrósítjuk a lisztet, felöntjük a húslevessel, tejjel, tejszínnel. Simára keverjük, felforraljuk. Beletesszük a sült tököt, kevés sót, és felforralás után turmixkarral pürésítjük.

Átszűrjük és melegre tesszük.

A szeletelt libamájat sózzuk-borsozzuk, és teflonserpenyőben pirosra sütjük mindkét oldalát. Pihentetés után vékony metéltre vágjuk. A jól megkefélt szarvasgombát is metéltre vágjuk.

TÁLALÁS:
Meleg levesestányérokba merjük a tökkrémlevest, és a tetejére szórjuk a libamáj- és szarvasgombacsíkokat.


sütőtök , libamáj , szarvasgomba , szárnyas húsleves , tej , tejszín , vaj , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra