Receptek

Tavaszi kert

Tavaszi kert

Pesti István receptje

AZ AVOKADÓKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db közepes méretű, érett avokadó
  • 1/2 db lime
  • 1 ek vajkrém
  • 2 szál koriander
  • 1/2 db csípős mexikói jalapeno paprika (a magokat szedjük ki)
  • 5 szál snidling
  • 1 ek avokadóolaj
  • só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összeturmixoljuk és utána szitán áttörjük.

A FEKETE MORZSA

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg tintahalas kenyér (tintahal tintájával gyúrt kenyér)
  • 3 dkg pirított mandula
  • 1 ek ropogós ostyamorzsa
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat apróra daráljuk, utána az olajon megpirítjuk, majd kihűtjük.

A ZÖLDSÉGEK

HOZZÁVALÓK:

  • 2-3 db bébisárgarépa
  • 2 db félbevágott hónapos retek
  • 2 db bébicukkini
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 db édeskömény
  • 2-3 db shimei gomba
  • borsó-, retek-, céklacsíra

ELKÉSZÍTÉSE:
A retek kivételével a zöldségeket egy pillanatra sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd kivesszük, és azonnal jeges vízbe dobva lehűtjük. (Persze nyersen is maradhatnak, ha úgy szeretjük jobban!) De forrázás után jéghideg salátadresszingben is lehűthetjük.

TÁLALÁS:
A tálba alulra az avokadókrémet tesszük, megszórjuk a fekete morzsával, elhelyezzük körbe a zöldségeket és csírákat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.