Receptek

Tejberizs

Tejberizs

Erhardt Zoltán és Piros György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g kerek szemű rizs
  • 200 ml víz
  • 1 l tej
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db lime héja
  • 1 dl frissen préselt narancslé
  • 1 db vaníliarúd
  • 100 g vaj
  • 30 g pirított tökmag
  • 1 levél menta
  • friss eper

ELKÉSZÍTÉSE:

Az olvasztott vajon a rizsszemeket megfuttatjuk, majd először vízzel felöntjük. A tejet folyamatosan adagoljuk hozzá, közepes láng mellett. Kristálycukorral, reszelt lime-héjjal és narancslével, vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük. A megpuhult, készre főtt rizst langyosra hűtjük. Friss eperrel és mentával, pirított tökmaggal díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.