Receptek

Tejfölös salátaleves

Tejfölös salátaleves

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 3 fej római saláta
  • 15 dkg tejföl
  • 2 db salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ktg petrezselyem
  • só, bors
  • 3 dl zöldségalaplé

ELKÉSZÍTÉSE:
A füstölt szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát és fokhagymát, majd a megmosott, darabolt salátaleveleket, és felöntjük alaplével. Amint felforrt, elzárjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és még forrón csomómentesre turmixoljuk. Tálalás előtt tejföllel dúsítjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk..

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.