Receptek

Timballo

Giuseppe Scaricamazza receptje

2020. április 27.

Palacsinta
Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 16 ek finomliszt
  • 8 dl víz
  • 1 kk só
  • olaj a sütéshez

Szósz
Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 40 dkg apró kockákra (kevesebb mint 1 cm) vágott marhahátszín vagy rostélyos
  • 5 dkg csirkemáj
  • 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom
  • 30 dkg paradicsompüré
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • szárított bazsalikom, oregánó, majoránna
  • frissen reszelt szerecsendió
  • só, fekete bors
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl extraszűz olívaolaj
  • 70 dkg vizes mozzarella
  • 10 dkg parmezán
  • 4-5 ek tej
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A szószhoz a hagymát, a sárgarépát és a zellergumót az olaj felén 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösbort és a feldarabolt májat. Ezután jöhetnek a paradicsomok, a fűszerek és a só. Alacsony lángon, lefedve három órán át főzzük, a második óra után többször kevergetve. A mozzarellát kockákra vágjuk, lecsepegtetjük, a parmezánt lereszeljük. A felkockázott marhahúst felhevített olajon, sóval, borssal ízesítve hirtelen megpirítjuk.

A palacsintához a tojást és a lisztet csomómentesre keverjük, majd felhúzzuk a vízzel. Nem baj, ha nagyon híg masszát kapunk, mivel vékony palacsintákat kell sütnünk.

A palacsintákat egy tortaformába rakosgatjuk: hármat-négyet a szélekre fektetve (a formából kilógatva), majd egyet az aljára. Erre teszünk egy vékony réteg szószt, egy adag pirított húst, egy maroknyi mozzarellát, és egy kanál parmezánt.

Három palacsintát teszünk rá, majd addig ismételjük a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók vagy megtelik a forma. Ekkor behajtogatjuk a kilógó palacsintákat, egy palacsintával betakarjuk, meglocsoljuk a tejjel, és bő egy órát sütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben. 10 perc pihentetés után szeleteljük.


parmezán , mozzarella , bors , bazsalikom , zellergumó , vöröshagyma , paradicsom , csirkemáj , , darált marhahús , olaj , víz , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra