Receptek

Tiszaeszlári mangalica currys kelkáposzta-főzelékkel

Macsinka János receptje

2020. augusztus 24.
  • 40 dkg mangalicatarja
  • 40 dkg mangalicakaraj
  • 12 dkg só
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg pankó morzsa
  • 30 dkg mangalicazsír
  • kakukkfű
  • 1 dl mangalicacsontokból glace
  • 1 kg kelkáposzta
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg vaj
  • római kömény
  • őrölt kömény
  • sárga currypaszta

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A mangalicatarját és a karajt 6 százalékos sóoldatba helyezzük.

Majd a tarját 65 °C-on 6 órát, a karajt pedig 65 °C-on 1 órát szuvidoljuk.


A kelkáposzta zöld borítóleveleit leszedjük, leforrázzuk, félretesszük. A többi részéből köménnyel, római köménnyel, őrölt köménnyel és a currypasztával hagymás alapon lepárolva, hideg vajjal krémet készítünk.

A burgonyát kockázzuk és sós zöldségalaplében megfőzzük. 

A karajt pankó morzsás bundába forgatjuk, mangalicazsírban sütjük.

A tarját zsíron pirítjuk.

Tálaláskor a kelkáposztakrémet a tányérra formázzuk, majd ráhelyezzük a forrázott kelkáposztaleveleket és a burgonyát, az elkészített húsokat és egy kevés glace-t (tizedére redukált alaplevet).


mangalicatarja , mangalicakaraj , liszt , tojás , pankó morzsa , mangalicazsír , kakukkfű , mangalicacsont , kelkáposzta , burgonya , vaj , vöröshagyma , római kömény , őrölt kömény , sárga currypaszta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra