Nábelek Zsófia receptje
2020. március 18.
Levesbetét hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2-3 ek víz
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Levesbetét elkészítése: A lisztből, tojásból, sóból és a fokozatosan adagolt vízből sűrű nokedlitészta állagú masszát keverünk.
Egy kisebb edényben 3-4 dl olajat hevítünk, amikor felforrósodott, ebbe szaggatjuk a tésztát egy nokedliszaggatóval.
Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, különben összetapadnak.
Süssük aranybarnára, papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat a gyöngyökről, és tálalás előtt hagyjuk kihűlni.
Egy kisebb edényben 3-4 dl olajat hevítünk, amikor felforrósodott, ebbe szaggatjuk a tésztát egy nokedliszaggatóval.
Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, különben összetapadnak.
Süssük aranybarnára, papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat a gyöngyökről, és tálalás előtt hagyjuk kihűlni.

olaj , só , liszt , tojás , leves , levesbetét , levesbetétek