Receptek

Levesgyöngy

Nábelek Zsófia receptje

2020. március 18.
Levesbetét hozzávalók:
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek víz
  • 1 csipet só
  • olaj a sütéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Levesbetét elkészítése: A lisztből, tojásból, sóból és a fokozatosan adagolt vízből sűrű nokedlitészta állagú masszát keverünk.
Egy kisebb edényben 3-4 dl olajat hevítünk, amikor felforrósodott, ebbe szaggatjuk a tésztát egy nokedliszaggatóval.
Ne tegyünk egyszerre túl sokat az olajba, különben összetapadnak.
Süssük aranybarnára, papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat a gyöngyökről, és tálalás előtt hagyjuk kihűlni.



olaj , , liszt , tojás , leves , levesbetét , levesbetétek

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra