Receptek

Tojáskocsonya, mandulaszósz, brokkoli

Pohner Ádám receptje

2022. március 28.

Tojáskocsonya
Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • só, bors

Pirított mandula
Hozzávalók:

  • 100 g szeletelt mandula

Mandulaszósz
Hozzávalók:

  • 2 dl ízesítetlen mandulatej
  • 50 g pirított mandula
  • só, citromlé, zöld olaj

Tálalás
Hozzávalók:

  • 1 kis fej brokkoli
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kocsonyához a tojásokat és a tejszínt összeturmixoljuk, sóval ízesítjük.
Egy olajozott szilikonformát (félgömbök) magas falú tepsibe teszünk, a formában szétosztjuk a tojásos keveréket, majd körétöltünk annyi vizet, amennyi a forma harmadáig ér.
90 fokra melegített sütőben 20 percig készítjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kiszedjük a formából.


A szeletelt mandulát 160 fokon 12 perc alatt alaposan megpirítjuk. Ezzel szórjuk meg a tojáskocsonyák tetejét. A brokkolit apró rózsáira szedjük, majd lobogó, sós forró vízben egy percig blansírozzuk, szűrővel kiemelve azonnal jeges vízben hűtjük. 

A mandulatejet összeturmixoljuk a pirított mandulával, sóval és kevés citromlével ízesítjük.
Ezt fogjuk a kocsonyák alá önteni egy kis zöldolajjal összekeverve, majd friss tavaszi zöldekkel és a blansírozott brokkolival tálaljuk.


tojás , szeletelt mandula , tejszín , mandula , mandulatej , citromlé , zöld olaj , brokkoli

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra