Wang Qiang receptje
2020. február 3.HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg főtt rizs (thaföldi, kínai vagy indiai rizs)
- 1 db tojás
- 1 db újhagyma
- 50 g füstölt hús
- 5 g só
- napraforgóolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
Felkeverjük a tojást és felaprítjuk az újhagymát, a zöldjét is. Felforrósítjuk a wokot, hogy elpárologjon belőle a víz, és beleöntünk kb. fél tojásnyi olajat. Addig forraljuk, amíg enyhén fodrozódni és füstölögni nem kezd. Beleöntjük a felvert tojást, enyhén átsütjük, kanállal felaprítjuk. A tojást keveset kell sütni, nem kell megvárni, amíg teljesen piros lesz, mert akkor kiszárad. Hozzáadjuk a főtt rizst és a füstölt húst.
Összekeverjük, és addig sütjük, amíg a szemek szét nem válnak és enyhén át nem pirulnak. Ha valaki szójaszószos sült rizst akar készíteni, most kell beleönteni egy kevés szójaszószt, éppen annyit, hogy a színe szép legyen.
Hozzáadjuk a sót, majd az újhagymát, és addig sütjük, amíg a hagyma intenzíven illatozni nem kezd (kb. fél perc). Ehhez az ételhez tetszőleges, aprított vagy eleve apró zöldségfélét lehet adni. Kínában gyakran tesznek bele főtt borsót.
