Soltész Gábor receptje
2020. szeptember 21.- 64 dkg sertés hátsó csülök
- 80 dkg cikkes burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 ek méz
- 1 dl aszú
- egész bors
- babérlevél
- só
- fűszerlé (vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, só)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A csülköt fűszeres lében megfőzzük. 200 °C-on 20 percig elősütjük, utána készre sütjük, ízlés szerint.
Mézet karamellizálunk egy serpenyőben, majd rászórjuk a lazán felvágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sózzuk, lassan aranybarnára pirítjuk. Aszúval felöntjük, hagyjuk a nagyját elpárologni, pépesre főzzük.
Beleforgatjuk a csülköt, összeérleljük. Cikkekre vágott sült burgonyával tálaljuk.

csülök , burgonya , vöröshagyma , fokhagyma , méz , aszú , babérlevél