Receptek

Savanyú kacsazúza zöld fűszeres tarhonyával

Savanyú kacsazúza zöld fűszeres tarhonyával

Jahni László receptje (4 fő részére)

Hozzávalók:

  • 1,2 kg kacsazúza
  • 2 l alaplé
  • ízesítő csokor: póréhagyma, babérlevél, kakukkfű, egész bors, fokhagyma
  • 2 dkg kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 50 g mustár
  • citromlé (ecet)
  • 4 dkg tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg tarhonya
  • friss zöld fűszernövények
  • só, bors
  • petrezselyemzöld, snidling

Elkészítése:
A zúzákat alaposan megtisztítjuk. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a fűszercsokrot,a zúzát, sóval ízesítjük, majd forráspont alatti hőmérsékleten puhára főzzük (abáljuk).

Ha megpuhult, a hagymát megpirítjuk kacsazsíron, felöntjük fehérborral, a bort elfőzzük, majd ízesítjük mustárral, citromlével, vagy akár ecettel is. Hozzáöntjük a zúza abálólevét, és alaposan beforraljuk.Rászűrjük a zúzákra, összeforraljuk, dúsítjuk tejföllel és hideg vajdarabokkal.

Közben a tarhonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hozzákeverünk kicsit a zúza szaftjából. Ízesítjük friss zöld növényekkel (petrezselyem, snidling, zsálya, turbolya, tárkony stb.).

Tányérba rendezzük, közepére halmozzuk a zúzákat és friss zöldekkel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.