Receptek

Töltött nyúldagadó házi morzsával és sárgarépapürével

Töltött nyúldagadó házi morzsával és sárgarépapürével

Frideczky András receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g nyúldagadó
  • 100 g házi kenyérmorzsa
  • 2 db tojás
  • 80 g liszt
  • tengeri só, bors

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g nyúldagadó
  • 2 db zsemle
  • 2 szál újhagyma
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • tengeri só, bors

SÁRGARÉPAPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g sárgarépa
  • 50 g póréhagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 500 g zöldségalaplé
  • 20 g gyömbér
  • tengeri só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A töltelékhez beáztatjuk a zsemlék belét, kinyomkodjuk, és a felkockázott 100 g nyúldagadóval, a tojással, sóval, borssal összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát és a zöld fűszereket. A dagadót nagyon óvatosan felszúrjuk egy falapáttal, sózzuk, borsozzuk. A tölteléket habzsákból belenyomjuk, majd fóliába tekerjük, és a fólia két végét szorosan megkötjük. Vízgőz felett párolóedényben, mérettől függően egy-másfél óráig letakarva hőkezeljük. Egészben bundázzuk, és vajas napraforgóolajban serpenyőben körbesütjük. A sárgarépapüréhez a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd rátesszük a vékony karikára vágott póréhagymát és sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségalaplevet fokozatosan hozzáadva puhára főzzük. Ezután belereszeljük a gyömbért, és leturmixoljuk.

TURBÓZZUK FEL!

Még jobb, ha a kenyérmorzsát snidlinggel fűszerezett kalácsmorzsával helyettesítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.