Receptek

Pármai sonkában sült csirkemell, lencseragu

Pármai sonkában sült csirkemell, lencseragu

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg pármai sonka
  • 50 dkg beluga lencse
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg kápia paprika
  • 5 dkg friss petrezselyem
  • 1 köteg friss paraj
  • 1 db narancs


ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Egy folpackot leterítünk, ráhelyezzük a csirkemellet és a parajleveleket, majd feszesen feltekerjük. Forrásban lévő vízben 30 perc alatt készre főzzük. Az elkészült roládot pármai sonkával körbetekerjük, és kevés olívaolajon készre sütjük.
A beluga lencsét sós-ecetes-babérleveles vízben puhára főzzük, az utolsó három percre hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát is, szűrjük, és hozzáadjuk a kockára vágott kápia paprikát, a friss petrezselymet, a narancs héját és levét is. Sóval, borssal ízesítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.