A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Töltött ravioli medvehagymás zöldborsómártással

Tivadar György receptje

2018. március 13.
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 köteg medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, fekete bors
  • 15 dkg durumliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 20 db tojássárgája
  • 10 dkg ricotta sajt


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihentetni. A finomra vágott hagymát kis lángon serpenyőben a kiolvasztott kolozsvári szalonna zsírján megpirítjuk.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és köröket szúrunk ki belőle. A tésztába töltünk egy alaposan megpúpozott teáskanálnyi szalonnás-hagymás-ricottás tölteléket, sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, kiemeljük.

A zöldborsót vízben (vagy zöldségalaplében) a medvehagymával 5 percig forraljuk, majd pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.






ricotta , medvehagyma , zöldborsó , kolozsvári szalonna , durumliszt , búzaliszt , sűrített paradicsom , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra