Kaddachi Abderrazek receptje
2019. október 27.Mechouia tunéziai saláta
Hozzávalók 5 főre:
- 400 g hegyes erős paprika
 - 3 paradicsom
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 1 kávéskanál őrölt kömény
 - ízlés szerint só
 
Tonhalas brick tészta
Hozzávalók 5 főre:
- 5 lap brick tészta
 - 5 egész tojás
 - 2 evőkanál reszelt sajt
 - 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
 - 100 g tonhal
 - 20 g kapribogyó
 - csipet só
 - őrölt bors
 - 4 dl napraforgóolaj
 
Kuszkusz polippal
Hozzávalók 5 főre:
- 500 g expressz kuszkusz
 - 1,5 kg polip előfőzve és feldarabolva
 - 2 szem krumpli
 - 2 répa
 - 2 paradicsom
 - 1 evőkanál sűrített paradicsom
 - 2 cukkini
 - 0,5 l víz
 - 1 evőkanál pirospaprika
 - 1 kávéskanál só
 - ½ kávéskanál őrölt fekete bors
 - 1 fej vöröshagyma vagy 2 újhagyma
 - 1 dl olívaolaj
 
Zriga pohárdesszert
Hozzávalók 5 fő részére:
- 0,75 l tej
 - 4 evőkanál cukor
 - 3 tojás sárgája
 - 1 vaníliarúd
 - 4 evőkanál keményítő
 - 5 cl rózsavíz
 - őrölt, pirított pisztácia, mandula és török mogyoró keveréke díszítéshez
 
Mesterünk Kaddachi Abderrazek volt, aki francia iskolái után 15 évig a Le Meridien szakácsa volt. Tunéziába saját idegenforgalmi képzést alapított, hogy népszerűsítse a helyi gasztronómiát – 35 éve a Toques Blanches tagja. Társa Ouertani Mohsen főszakács volt.
Mechouia tunéziai saláta elkészítése:
A pikáns ízek kedvelőinek lehet ez a kedvence, hiszen sem állaga, sem íze nem áll távol a mi konyhánktól. A zöldségeket 220 fokos sütőben addig grillezzük, hogy héjuk lehúzható legyen. Mindet kimagozzuk, majd apróra vágjuk – ezt követően edényben összekeverjük és fűszerezzük. Pirítósra kenhető; a tunéziai szakácsmesterek tippje szerint adjunk mellé olívabogyót, tonhalat és keményre főtt tojást.
Tonhalas brick tészta elkészítése:
Kuszkusz polippal elkészítése:
A felaprított hagymát az apróra vágott paradicsomot megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd fél liter vizet. Fűszerezzük és beletesszük a krumplit, a csíkokra vágott répát, majd pár perccel később a cukkinit majd kis késéssel az előfőzött polipokat. A kuszkuszra a léből 3-4 merővel átkanalazunk. Megkeverjük, 10 percig letakarva pihentetjük. Polippal, zöldségekkel tálaljuk.
Zriga pohárdesszert elkészítése:
Miközben a tejet melegítjük, a cukrot a tojás sárgájával, a vaníliával és a keményítővel összedolgozzuk, rózsavízzel ízesítsük. Mehet bele a tojásos massza, majd kevergetjük, míg össze nem áll. A poharak aljára tört pisztáciát szórunk, majd melegen fölé kanalazzuk a krémet: a mandulával, pisztáciával és mogyoróval díszítjük.
brick tészta , tojás , kapribogyó , tonhal , kuszkusz , cukkini , psiztácia , török mogyoró
                    
                
        



