Receptek

Túrófelfújt (szuflé)

Túrófelfújt (szuflé)

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 250 g zsíros túró
  • 3 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 80 g cukor
  • 1,5 ek liszt
  • 2 ek vaj

Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Előkészítjük a formákat: 6 db szuflé- vagy ramekinformát alaposan kikenünk puha vajjal, majd cukorral meghintjük, mintha kiliszteznénk a formát. A túrót villával krémesre törjük a tojássárgájával, citromhéjjal, egy evőkanál olvasztott vajjal és a liszttel. A tojásfehérjét a cukorral és egy kiskanál sóval habbá verjük, vigyázva, hogy ne verjük „száraz”, törő habbá, tartsa meg az alakját, de ne essen szét darabokra. A hab egyharmadával fellazítjuk a túrós alapot, a maradékot óvatosan, finom mozdulatokkal belekeverjük. A masszát szétosztjuk a négy formában és rögtön a sütőbe tesszük 15 percre. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.