Receptek

Vaddisznó áfonyamártásban, paprikás gnocchival

Vaddisznó áfonyamártásban, paprikás gnocchival

Piros Csizma étterem receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 800 g vaddisznócomb
  • 250 g vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 300 ml paradicsompüré
  • 500 ml száraz vörösbor
  • 1 ek mustár
  • 2 ek szilvalekvár
  • 1 ek édes fűszerpaprika
  • 1 kk csípős fűszerpaprika
  • 100 g fekete áfonya
  • bors
  • szerecsendió
  • fahéj
  • borókabogyó
  • babérlevél
  • majoránna

PAPRIKÁS GNOCCHI

HOZZÁVALÓK:
  • 1200 g burgonya
  • 300 g liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek édes fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉSE:

A húst kockázzuk fel háromcentisre, majd egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a vaddisznókockákat. Egy nagyobb edényben pároljuk meg az előzőleg mixerben felaprított zöldségeket, majd adjuk hozzá a húskockákat, keverjük össze, öntsük fel borral. Hagyjuk elpárologni a bor jelentős részét, majd fűszerezzük paradicsompürével, mustárral, szilvalekvárral, paprikával, fél kávéskanál borssal, szerecsendióval, 10 borókabogyóval, 3-4 babérlevéllel és egy kiskanál majoránnával. Ne felejtsük el megsózni. Lassú tűzön főzzük két órán át, közben folyamatosan adagoljunk hozzá vizet (vagy húsalaplevet), hogy a hús mindig legyen folyadékban. Amikor a hús megpuhult, adunk hozzá 70 gramm fekete áfonyát, és főzzük össze pár percig, kicsit sűrítsük be a ragut. A maradék áfonyát tálaláskor, díszítésként használhatjuk fel. A gnocchihoz a burgonyát főzzük, majd hámozzuk meg és törjük össze. A többi hozzávalóval gyúrjuk tésztává. Formázzuk a tésztát mutatóujj átmérőjű rudakra, és vágjuk fel kétcentis darabokra. Sós vízben főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Tálaljuk a vaddisznóragu mellé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább