Receptek

Vaddisznópástétom tésztában

Vaddisznópástétom tésztában

Galgóczi Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g darált vaddisznólapocka
  • 300 g kockázott vaddisznólapocka
  • 20 g panko morzsa
  • 2 db tojás
  • 200 g kacsamáj
  • 25 g rókagomba
  • 20 g só
  • 2 g fekete bors
  • 5 g• szarvasgomba
  • 100 g szalonnakocka
  • 2 g fokhagyma
  • 10 g salottahagyma
  • 1 g fűszerpaprika
  • 10 g pisztácia
  • 25 g petrezselyemlevél

ELKÉSZÍTÉSE:
A darált és a kockázott vaddisznóhúst, szalonnát összekeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, az összevágott gombákat és a tojást. Egy órán át érleljük, majd ismételten átkeverjük. A húsmasszát tésztával kibélelt, tojással kikent és elősütött formába töltjük, tetejét tésztalappal befedjük. Tojással lekenjük, és a tetejét megszurkáljuk. 160 °C-on kb. 1 óra 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

PÂTE BRISÉE (PÁSTÉTOMTÉSZTA)

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g liszt
  • 205 g vaj
  • 3 g só
  • 55 g hideg víz (a keverés végén)

ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztát keverőgépben alaposan összedolgozzuk. A keverés végén hozzáadjuk a vizet, ami megadja a tészta végleges állagát. A kész tésztát 4 órát pihentetjük hűtőben. Pihentetés után 4 mm vékonyra kinyújtjuk, formába helyezzük. A tésztát a formában sütőpapírral letakarjuk, babbal vagy lencsével lesúlyozva 180-200 °C-on 15-20 percig (sütőtől függően), folyamatosan figyelve sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.