Receptek

Vaníliapuding eper-rebarbara lekvárral

Vaníliapuding eper-rebarbara lekvárral

Varga J. Viktor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 6 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 3 ek cukor
  • eper-rebarbara lekvár

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt a tejjel, cukorral, vaníliával, 1 egész tojással és 5 tojássárgájával összekeverjük, majd leszűrjük. Kerámiaformákba öntve vízfürdőben, előmelegített sütőben 160 °C-on lefedve kb. harminc perc alatt készre gőzöljük. Kihűlés után a formákból kifordítjuk és a tetejére rakott eper-rebarbara lekvárral tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.