Reszkető Tamás receptje
2020. május 13.- 130 g quinoa
- 500 g vörösbab-konzerv
- 40 g fekete szezámmag
- 30 g metélőhagyma
- 5 g oregánó
- 30 g sűrített paradicsom
- 150 g bébispenót
- 100 g növényi mozzarella
- vaj vagy olaj
BUCI hozzávalói: (14 db)
- 1 kg liszt (BL 55)
- 60 g cukor
- 100 g vaj
- 24 g só
- 700 ml tej
- 2 db tojás
- 1 db élesztő
- lenmag, szezámmag
BUCI elkészítése: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, simára keverjük, és hagyjuk felfutni egy kicsit. Megolvasztjuk a vajat, szétválasztjuk a tojást. Kimérjük a lisztet és a sót. A liszthez adjuk a sót, vajat, tojást, végül az élesztős tejet. Kézzel vagy robotgéppel simára dolgozzuk, majd lefedve hagyjuk kelni kb. 30 percig. A kelt tésztát kimérjük, kb. 80-90 grammos bucikat formázunk, majd újabb 10-15 percet letakarva kelesztjük. Felvert tojással megkenjük a tetejét, tetszés szerint len-, illetve szezámmaggal megszórjuk és 175°C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.

mozzarella , bébispenót , sűrített paradicsom , oregánó , metélőhagyma , fekete szezámmag , vörösbab-konzerv , quinoa