Receptek

Vegetáriánus burger

Reszkető Tamás receptje

2020. május 13.
  • 130 g quinoa
  • 500 g vörösbab-konzerv
  • 40 g fekete szezámmag
  • 30 g metélőhagyma
  • 5 g oregánó
  • 30 g sűrített paradicsom
  • 150 g bébispenót
  • 100 g növényi mozzarella
  • vaj vagy olaj

BUCI hozzávalói: (14 db)

  • 1 kg liszt (BL 55)
  • 60 g cukor
  • 100 g vaj
  • 24 g só
  • 700 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 db élesztő
  • lenmag, szezámmag
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A quinoát egy szűrőben alaposan átmossuk. Feltesszük főni annyi enyhén sós vízzel, ami egy ujjnyira ellepi: 10-15 perc alatt elkészül. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A vörösbab-konzervet leszűrjük, majd mikrohullámú sütőben 7-10 perc alatt kiszárítjuk, érdemes átkeverni közben. Akkor jó, ha a babok elkezdenek szétnyílni. Egy tálba tesszük a kész babot, a főtt quinoát, a sűrített paradicsomot, oregánóval és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük. Egy habverővel vagy burgonyatörővel összetörjük. Formázzuk és hűtőbe tesszük. A bébispenótot fokhagymás vagy fűszervajon kissé megfonnyasztjuk (1-2 perc). A pogácsákra tesszük a spenótot és a sajtot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. A buci mindkét oldalát kevés vajon vagy olajon megpirítjuk, megkenjük kevés mustmézzel vagy krémsajttal, ráteszünk egy kevés
salátát, majd ráültetjük a pogácsát és a tetőt.

BUCI elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, simára keverjük, és hagyjuk felfutni egy kicsit. Megolvasztjuk a vajat, szétválasztjuk a tojást. Kimérjük a lisztet és a sót. A liszthez adjuk a sót, vajat, tojást, végül az élesztős tejet. Kézzel vagy robotgéppel simára dolgozzuk, majd lefedve hagyjuk kelni kb. 30 percig. A kelt tésztát kimérjük, kb. 80-90 grammos bucikat formázunk, majd újabb 10-15 percet letakarva kelesztjük. Felvert tojással megkenjük a tetejét, tetszés szerint len-, illetve szezámmaggal megszórjuk és 175 °C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.

mozzarella , bébispenót , sűrített paradicsom , oregánó , metélőhagyma , fekete szezámmag , vörösbab-konzerv , quinoa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra