Receptek

Wokban sütött marha fekete borssal (kínai)

A Buddha Bar receptje

2020. július 30.
  • 60 dkg pácolt marhahús
  • 90 g kockára vágott piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
  • 10 g apróra zúzott fokhagyma
  • 10 g reszelt gyömbér
  • 100 ml wok marhaszósz
  • 30 g kockára vágott vöröshagyma
  • 15 ml rizsbor vagy sake

WOK MARHASZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg osztrigaszósz
  • 125 g cukor
  • 75 g ketchup
  • 15 ml szezámolaj
  • 60 ml light szójaszósz
  • 175 ml csirkealaplé
  • 15 g hoisin szósz
  • 15 g őrölt fekete bors

HÚSPÁC
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g teryaki szósz
  • 7,5 g zúzott fokhagyma
  • 25 g burgonyakeményítő
  • őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az egészet egy keverőtálban összekeverjük.

HÚSPÁC ELKÉSZÍTÉSE:
Wok serpenyőben olajat hevítünk, majd elkezdjük pirítani a zöldségeket.

Mikor már kezdenek pirulni, hozzáadjuk a néhány órán keresztül pácolt marhahúst (a hátszínt vagy bélszínt vékony, lapszerű, 4×2 cm-es alakra vágjuk), a fokhagymát, a gyömbért.

Erős pirítás mellett kínai rizsborral vagy sakéval flambírozzuk.

Mikor az alkohol elégett, hozzáadjuk a marhaszószt, és egyet forralunk rajta. Tálaláskor pirított szezámmaggal és sült thai bazsalikom chipsszel díszíthetjük.


marhahús , piros kaliforniai paprika , sárga kaliforniai paprika , gyömbér , zöld kalifornikai paprika , vöröshagyma , fokhagyma , marhaszósz , rizsbor , szezámolaj , szójaszósz , osztrigaszósz , csirkealaplé , ketchup , hoisin szósz , burgonyakeményítő , teryaki szósz