Cikkek

Gellért Gábor

2023. március 25.

Gundel Károly igazi vendéglátó volt. Valóban vendégül látott, visszajáró vendégeit pedig családtagként kezelte. Ahogy mondta: „A vendéglős arra törekedjen, hogy vendéglője a vendég számára pótolja az otthont és minden igyekezetével feledtesse el vendégével azt, hogy amit nyújt neki, ellenszolgáltatásért teszi, és nem úri passzióból.”


Az étterem jelenlegi vezetői hasonlóképpen gondolkodnak. A török nagykövetség munkatársai gyakran jártak a Gundelbe, ezért természetes volt, hogy az étterem vezetői a földrengés tragédiája után megkeresték a nagykövetséget és a segítségüket ajánlották.


A török nagykövetség jelezte, hogy szeretnék kifejezni hálájukat a bátor mentőcsapatoknak.


Így született meg a köszönet-ebéd gondolata. Egy közös étkezés a hősökkel a Gundel Palota Erzsébet Királyné díszteremben.


Ami az esemény különlegességét adta, hogy nemcsak a mentőcsapatok tagjai kaptak meghívót, hanem a mentőkutyák is. Ők is fehér abroszt kaptak és finom falatokat.
Mutatjuk a kétféle menüt:3 fogásos felszolgált ebéd:Gulyásleves


Paprikás csirke nokedlivel, tejfölös uborkasalátával


Rákóczi túrósNégylábú menü:Párolt borjú színhús, vele főtt tésztávalA beszámolókból úgy tudjuk, hogy a mentőegységek valamennyi tagja elégedett volt az ebéddel. A kutyák kisebb csoportokban étkeztek, hogy ne okozhassanak gondot a villámsebesen táplálkozó, mások ebédjére áhítozó vendégek. Ők inkább egy kis repetát kaptak.
Köszönet a hősöknek:Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz tartozó HUNOR Mentőszervezet


Terrorelhárítási Központ


Budapesti Önkéntes Mentő Egylet


Baptista Szeretetszolgálat


Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat


Életjel Mentőcsapat


Magyar Református Szeretetszolgálat


a Budapesti Műszaki Egyetem, Építőmérnöki, és Építészmérnöki Karának szakembereiKapcsolódó cikkek