Segal Viktor receptje
2020. július 21.- 4 szál sütni való vékony bajor vagy magyar kolbász
- 4 szelet bagett
- 1 ek vaj
- 4 ek mustár
PÁROLT KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg savanyú káposzta csíkokra vágva
- 2 ek kristálycukor
- 2 tk sárga mustármag
- 1/2 mk őrölt római kömény
- 2 szál friss tárkonylevél
- 3 dl húsalaplé vagy víz
- só, bors
A cukrot óvatosan felolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáadjuk a mustármagot és az őrölt római köményt. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük húsalaplével, és folyamatos kevergetés közben puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a tárkonyleveleket, és kihűtjük.
A kolbászzsírban megpirítjuk a bagettszeleteket. Ráhalmozzuk a mustármagos párolt káposztát, ráhelyezzük a sült kolbászt és egy evőkanál mustárt.
kolbász , mustár , bagett , vaj , sárga mustármag , savanyú káposzta , őrölt római kömény , húsalaplé , tárkonylevél