Adorjányi Máriusz receptje
2021. március 19.- 50 dkg 00-ás liszt
- 30 dkg tisztított víz
- 10 dkg kovász
- 10 g só
- 3 dl paradicsompüré
- 10 dkg Parmigiano-Reggiano reszelve
- 2 gömb fior di latte (tehéntejből készült mozzarella)
- 12 szelet BBQ-marhaoldalas
Elkészítése:
60 százalékos hidratáltságú kovászos pizzatésztát készítünk a sütés előtt egy nappal: a lisztet, a vizet, a kovászt és a sót összekeverjük, és 10 percen keresztül dagasztjuk, majd gömböt formázunk belőle, és ruha alatt pihentetjük.
Óránként áthajtogatjuk, és újragömbölyítjük, összesen négyszer. A végén már megjelennek nagyobb buborékok is a tésztában. Végül négyfelé osztjuk, és négy gömböt formálunk belőle, majd zárható műanyag dobozban a hűtőbe tesszük.
A sütés előtt két órával kivesszük a megkelt tésztákat. A pizzakemencét felfűtjük.
A tésztakorongokat kinyújtjuk, megkenjük paradicsompürével, megszórjuk parmezánnal, rátesszük a BBQ-marhaoldalasból a szeleteket, a köztük lévő résbe mozzarellát tépkedünk, és 370 °C-on, 15 másodpercenként forgatva, 90 másodperc alatt készre sütjük.
liszt , kovász , paradicsompüré , Parmigiano-Reggiano , mozzarella , marhaoldalas