A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Báránycsülök, rakott kelkáposzta

Horváth Csongor és Újhelyi Ádám receptje

2019. szeptember 19.
  • 1 db báránycsülök adagonként
  • 30 dkgbulgur
  • 5 dl tejföl
  • 1 fej kelkáposzta
  • köménymag
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db zellergumó
  • 5 fej lila hagyma
  • 2 ek barna cukor
  • 1 dl étkezési ecet (20%-os)
  • 4 ek porcukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Forró serpenyőben a báránycsülköt körbepirítjuk. Pirulás után hozzáadjuk a felaprított zellergumót, a lila hagyma felét, a fokhagymát, a paradicsomot és az egész köménymagot. Pirulás után megszórjuk barna cukorral és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön 1,5 órát főzzük.

A bulgurt megfőzzük, kevés sóval ízesítjük. A kelkáposztát leveleire szedjük, forrásban lévő sós vízben leforrázzuk, majd kivesszük és hideg folyó víz alatt átmossuk. A főtt bulgurt egy kevés alaplével és a tejföl felével kikeverjük, ízlés szerint sózzuk. Apró kockákra vágott, pirított kolozsvári szalonnát adunk hozzá.

Kivajazott, morzsával szórt hőálló edénybe rétegezzük a bulgurt és a káposztát, a tetejét megkenjük tejföllel. 185 °C-os sütőben készre sütjük. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, cukorral és ecettel marináljuk.


bulgur , paradicsom , fokhagyma , kolozsvári szalonna , kelkáposzta , bárány

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra