A Buddha Bar receptje
2020. július 30.- 60 dkg pácolt marhahús
- 90 g kockára vágott piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
- 10 g apróra zúzott fokhagyma
- 10 g reszelt gyömbér
- 100 ml wok marhaszósz
- 30 g kockára vágott vöröshagyma
- 15 ml rizsbor vagy sake
WOK MARHASZÓSZ
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg osztrigaszósz
- 125 g cukor
- 75 g ketchup
- 15 ml szezámolaj
- 60 ml light szójaszósz
- 175 ml csirkealaplé
- 15 g hoisin szósz
- 15 g őrölt fekete bors
HÚSPÁC
HOZZÁVALÓK:
- 50 g teryaki szósz
- 7,5 g zúzott fokhagyma
- 25 g burgonyakeményítő
- őrölt fekete bors
HÚSPÁC ELKÉSZÍTÉSE:
Wok serpenyőben olajat hevítünk, majd elkezdjük pirítani a zöldségeket.
Mikor már kezdenek pirulni, hozzáadjuk a néhány órán keresztül pácolt marhahúst (a hátszínt vagy bélszínt vékony, lapszerű, 4×2 cm-es alakra vágjuk), a fokhagymát, a gyömbért.
Mikor az alkohol elégett, hozzáadjuk a marhaszószt, és egyet forralunk rajta. Tálaláskor pirított szezámmaggal és sült thai bazsalikom chipsszel díszíthetjük.
marhahús , piros kaliforniai paprika , sárga kaliforniai paprika , gyömbér , zöld kalifornikai paprika , vöröshagyma , fokhagyma , marhaszósz , rizsbor , szezámolaj , szójaszósz , osztrigaszósz , csirkealaplé , ketchup , hoisin szósz , burgonyakeményítő , teryaki szósz