A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csokoládés crème brûlée pirított mandulával

Varga Csaba és Hamza Imre receptje

2021. március 8.
  • 5 dl 30%-os főzőtejszín
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 rúd vanília belseje
  • 15 dkg 70%-os étcsokoládé-pasztilla
  • 6 db tojássárgája
  • 3-4 db narancs héja és leve
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg barna cukor
  • 4 szál menta
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejszínt 10 dkg kristálycukorral, 1 vaníliarúddal felmelegítjük, ügyeljünk, hogy 50-55 °C-nál ne melegedjen túl, közben hozzáadjuk az étcsokoládét, majd hozzákeverjük a tojássárgákat.

Átszűrve szufléformákba vagy tűzálló csészékbe töltjük, és azokat tepsibe helyezzük, amit a formák feléig feltöltünk vízzel.

Majd előmelegített sütőbe téve kb. 45-50 percig sütjük, amíg el nem ér egy kocsonyás állagot.


Ekkor kivesszük a brulée-ket a tepsiből és hűtőben kihűtjük.

A szeletelt mandulát száraz serpenyőben barnára pirítjuk, félretesszük. A narancs levét elkeverjük a maradék cukorral, vizet töltünk, ezzel szabályozhatjuk a sűrűségét, és szirupot főzünk, amelyhez a befejezés előtt 5 perccel a narancshéjakat is hozzáadjuk, majd kihűtjük.

TÁLALÁS:
A tányérra helyezett brulée-k tetejét barna cukorral megszórjuk és szúrólánggal karamellizáljuk, megszórjuk a pirított mandulával, körbeöntjük a narancssziruppal, amire rászórjuk a frissen összevágott mentaleveleket.


mandula , főzőtejszín , étcsokoládé-pasztilla , tojás , vanília , narancs , menta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra