Jahni László receptje
2020. augusztus 7.- 80 g füstölt szalonna
- 120 g vöröshagyma
- 320 g vadsüldőhús
- 100 g tejföl
- 40 g liszt
- 160 g vegyes zöldség
- só, bors
- mustár, citromlé, almaecet, babérlevél, tárkony
Füstölt szalonnán finomra vágott vöröshagymát pirítunk, puhára pároljuk rajta az apró kockákra vágott vadsüldőhúst (comb, lapocka, dagadó).
Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, mustárral, citromlével, almaecettel. Felöntjük a csontokból készített alaplével, tejföllel behabarjuk, alaposan kiforraljuk.
Vékony metéltre vágott zöldséget teszünk bele, frissen vágott tárkonnyal fűszerezzük.
füstölt szalonna , vöröshagyma , vadsüldőhús , tejföl , liszt , mustár , citromlé , almaecet , babérlevél , tárkony , vegyes zöldség