Bereznay Tamás receptje
2021. április 22.- 4 db hamburgerbuci
HÚSPOGÁCSA
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg szarvascomb
- 15 dkg marhafaggyú
- friss kakukkfű
- fekete bors
- só
PÁCOLT HAGYMA
HOZZÁVALÓK:
- 2 fej fehér hagyma
- 3 ek almaecet
- 2 ek nádcukor
- só
- 3 ek magos dijoni mustár
- 2 ek méz
- salátalevél
- 2-3 fej közepes cékla
- olaj
A szarvascombot a faggyúval együtt kockákra vágjuk, összekeverjük sóval, borssal és kakukkfűlevelekkel, majd ledaráljuk és lehűtjük.
A hagymához az ecetet a cukorral, csipet sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a cikkekre vágott hagymát és a tűzről lehúzva, fedő alatt lehűtjük.
A mustárt a mézzel simára keverjük. A céklát uborkagyalun leszeleteljük, és forró olajban ropogósra sütjük.
A húspogácsát forró serpenyőben tetszés szerint megsütjük, de legalább 3-3 percig süssük mindkét oldalát.
A bucit félbevágjuk, megkenjük vajjal és megpirítjuk. Mindkét felét megkenjük mustárral, az aljára tesszük a salátalevelet, rá a húspogácsát, majd a hagymát, legvégül a tetejét.
hamburgerbuci , szarvascomb , marhafaggyú , kakukkfű , fehér hagyma , almaecet , nádcukor , méz , salátalevél , magos dijoni mustár , cékla , olaj