Gálicz István receptje
2021. május 25.Tészta
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 160 g vaj
- 40 ml víz (elhagyható)
- 10 g só
Töltelék
Hozzávalók:
- 5 szál újhagyma (félcentis karikákra vágva)
- 300 g zöldborsó
- 50 g hüvelyes cukorborsó (átlósan 2-3 darabra vágva)
- 6 db tojás
- 2,5 dl tejszín (30%-os)
- só, fehér bors
Tálalás
Hozzávalók:
- 20 g zöldborsóhajtás
- 20 g hüvelyes cukorborsó (átlósan felszeletelve)
- 1/2 dl extraszűz olívaolaj
- 1/2 dl citromlé
Tészta elkészítése:
A liszt, a vaj és a só összegyúrásával tésztát készítünk. Gyúrás közben, amennyiben a tészta túl morzsalékos, kevés vizet adunk hozzá, apró részletekben. Fóliába csomagoljuk, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Két sütőpapír között 4-5 mm vastag, kerek lappá nyújtjuk. 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába tesszük, hűtőben fél órát pihentetjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral fedve, lencsével vagy rizzsel lesúlyozva 15 percig sütjük.
Töltelék elkészítése:
A tojásokat és a tejszínt habosra keverjük habverővel, sózzuk, borsozzuk. Az előkészített tésztaformába szórjuk vegyesen a borsókat, és felöntjük a tojásos keverékkel. 170 °C-ra előmelegített sütőben (nem légkeveréssel) kb. 30 percig sütjük.
Tálalás elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és a kész quiche-hez adjuk.
liszt , vaj , újhagyma , zöldborsó , cukorborsó , tojás , tejszín , olívaolaj , citromlé