Receptek

Zöldborsós quiche

Gálicz István receptje

2021. május 25.

Tészta
Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 160 g vaj
  • 40 ml víz (elhagyható)
  • 10 g só

Töltelék
Hozzávalók:

  • 5 szál újhagyma (félcentis karikákra vágva)
  • 300 g zöldborsó
  • 50 g hüvelyes cukorborsó (átlósan 2-3 darabra vágva)
  • 6 db tojás
  • 2,5 dl tejszín (30%-os)
  • só, fehér bors

Tálalás
Hozzávalók:

  • 20 g zöldborsóhajtás
  • 20 g hüvelyes cukorborsó (átlósan felszeletelve)
  • 1/2 dl extraszűz olívaolaj
  • 1/2 dl citromlé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Tészta  elkészítése:
A liszt, a vaj és a só összegyúrásával tésztát készítünk. Gyúrás közben, amennyiben a tészta túl morzsalékos, kevés vizet adunk hozzá, apró részletekben. Fóliába csomagoljuk, és 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Két sütőpapír között 4-5 mm vastag, kerek lappá nyújtjuk. 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába tesszük, hűtőben fél órát pihentetjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral fedve, lencsével vagy rizzsel lesúlyozva 15 percig sütjük.

Töltelék elkészítése:

A tojásokat és a tejszínt habosra keverjük habverővel, sózzuk, borsozzuk. Az előkészített tésztaformába szórjuk vegyesen a borsókat, és felöntjük a tojásos keverékkel. 170 °C-ra előmelegített sütőben (nem légkeveréssel) kb. 30 percig sütjük.

Tálalás  elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és a kész quiche-hez adjuk.


liszt , vaj , újhagyma , zöldborsó , cukorborsó , tojás , tejszín , olívaolaj , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra