A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Amatriciana spagetti

Gálicz István és Bereznay Tamás receptje

2018. március 21.
  • 20 dkg olasz tokaszalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg San Marzano paradicsom vagy darabolt paradicsomkonzerv
  • frissen őrölt fekete bors
  • friss spagetti
  • pecorino sajt
  • olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, majd a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat, gazdagon borsozzuk, majd lassú tűzön legalább 30 percig főzzük, besűrítjük, közben sózzuk. A sós vízben kifőzött spagettival összeforgatjuk és olívaolajjal meglocsolva, pecorinoforgáccsal a tetején tálaljuk.


spagetti , olasz tokaszalonna , fokhagyma , San Marzano paradicsom , pecorino sajt , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra