Kalla Kálmán receptje
2020. július 26.- 4 db nyúlcomb
- só, bors
- kakukkfű
- zsálya
- rozmaring
- 1 csésze vegyes zöldség kockára vágva
- 1 kis fej hagyma negyedekben
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 800 g leveles spenót leszárazva, mosva
- 6 dl tej
- 2 dl tejszín
- 80 g vaj
- 2 ek liszt
- 4 közepes gerezd zúzott fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
A nyúlcombokból kivesszük a combcsontot, a csülökcsontot benne hagyjuk. A kicsontozott részeket ízesítjük, fűszerezzük, összehajtjuk, és kötözőzsineggel eredeti formájukra kötözzük.
Az elpárolgott folyadékot néha pótolni kell. A megsült nyulat tálra tesszük és pihentetjük.
A tepsibe öntünk fél csésze vizet, jól kiforraljuk, átszűrjük, és a nyúlpecsenyelevet tálalásig félretesszük.
A spenótot forrásban levő sós vízben két percig forraljuk, majd jeges vízben lehűtjük. A kissé kinyomkodott parajt deszkán durván átvágjuk.
Egy lábasban 50 gramm vajon a liszttel világos rántást készítünk fokhagymával. Felengedjük a tejjel leturmixolt spenóttal és a tejszínnel.
Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk. Áttesszük egy tiszta edénybe, a tetejére tördeljük a maradék vajat, és tálalásig melegre állítjuk.
A kitálalt spenótra tesszük a felszeletelt sült nyulat, és meglocsoljuk pecsenyelével.
spenót , nyúlcomb , kakukkfű , zsálya , rozmaring , vegyes zöldség , hagyma , fokhagyma , sertészsír , tej , tejszín , vaj , liszt