Tivadar György receptje
2018. április 20.- 50 dkg hízott kacsamáj
- 50 dkg paszternák
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 3 dl tej
- 3 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 1 ktg hónapos retek
- 1 db sörretek
- 2 szál citromos kakukkfű
só, bors
A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt, darabolt paszternákot, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Amikor megpuhult, leszűrjük, és hideg vajat hozzáadva összeturmixoljuk. A retkeket leforrázzuk, forró habzó vajban a kakukkfűvel átmelegítjük és ízesítjük. Zsiradék nélküli serpenyőben a kacsamáj mindkét oldalára kérget sütünk, majd 180 °C-os sütőben 5 perc alatt készre sütjük.
kacsamáj , paszternák , vöröshagyma , olívaolaj , tej , tejszín , vaj , sörretek , hónapos retek , citromos kakukkfű